efzgforum: Facebook | Twitter | LinkedinSada i na CHROME WEB STORE-ukontakt: info[at]efzgforum.net
phoebe (+ 1 Skriven) i 1 Gost pregledava ovu temu.
e nije mi baš jasno zamjena stroja i nabava stroja jel to isti zadatak ili?malo sam zbunjena od panike valjda...:=) da i dal su bili oni kratki s tp (Rt, konstantni novčani tokovi i too)
I još nešto, navodno je bilo gađanje stope profitabilnosti i nalazi se između 24 i 25 % Pa ak će netko dobit taj zadatak neka proba s te dvije stope..i da podsjetim IRR je ona stopa pri kojoj je So=0 pa s ove dvije stope treba ispast jedna So ispod nule a droga iznad...sad ću ja pregledat zadatke koje imam jer mi je ovaj poznat s ovim stopama pa ću stavit Sva sam nervozna pa nemojte zamjerat na kilometarskim rečenicama
evo da malo ovo dopunim: primjer 1000=200*IV10k+100*II10k Obično se isplati podijeliti 1000/200 i onda tražiti u 4. formulama gdje se u tablici nalazi rješenje 5 (kod 10 godina). Što je stopa viša to je umnožak 2. tablica manji (a 4. viši) pa je 100*II10k obično puno niže od onog iz 4. tablica. A ako je rješenje između niskih stopa onda ga je i onako lakše naći metodom pokušaja i pogreške.Ako su stope iznad 20 na taj način možete promašiti najviše za 1-2%Eto ako ste shvatili jer sam komplicirano objasnio :O